Falun-klubben, OK Kåre, sammen med Dalarnas juniorer, stilte med en stor tropp i VMs publikumsløp ved Kongsten Fort i Fredrikstad.

- Vi hadde en ungdomsreise til Strömstad-VM i 2016, og fant ut at vi skulle gjenta en slik tur nå når VM går i Norge, forteller OK Kåres Patrik Söderqvist.

Rundt 30 ungdommer fra klubben er med på turen.

- Vi kom onsdag, og bor på klubbhuset til OK Moss. Det å kombinere VM og publikumsløp er en fin anledning til både opplevelse og læring for de unge. Dessuten skaper en slik tur samhold, mener Söderqvist.

Han var fornøyd med de svenske damene i onsdagens langdistanse, men litt skuffet over de svenske herrenes resultater.

På løpene er også Dalarna Orienterings juniorer – 45 unge i alder 15 til 19 år. De kom hit allerede mandag. Dermed er det en stor tropp unge fra Dalarna blant de svenske tilhengerne under VM.

På plass, som på de fleste O-løp, er også det danske ekteparet Poul og Kirsten Bobach. For øvrig onkel og tante til velkjente Ida og Søren Bobach.

Norge er det femte landet de løper orientering i denne sommeren, og de har fått med seg både veteran-VM og 5-Dagars.

- Vi har gode venner i Fredrikstad, og er ofte her. Det er en fin by. Og både været og arrangementet i dag er bra. Skulle jeg klage på noe måtte det være at man ikke får kjøpt en liten Tuborg på arenaen, sa Poul med en hjertelig latter.

Pub4 Bobach 2125

Danskene Poul og Kirsten Bobach bruker det meste av sommeren til å reise rundt på orienteringsløp.

Prøvde O-løp gjorde også Svein Kristiansen. Som den norske VM-løperen Kamilla Olaussens manuelle terapeut hadde han fått et gratis startnummer av henne for å teste orientering.

- Jeg traff rett i første post, og da ble jeg nok litt for ivrig. Løp rett forbi et stikryss, og fikk en lang runde før jeg fant neste post. Den tredje fant jeg direkte. Faktisk var det ganske gøy, og jeg fikk kjenne litt på den følelsen en O-løper har både når han bommer og når han gjør alt riktig, mente Kristiansen.

Pub4 SveinK

Manuell terapeut Svein Kristiansen er ivrig syklist, og fant det gøy å prøve seg i et orienteringsløp for første gang.

Pub4 Kongsten Fort

Det fjerde publikumsløpet gikk i historiske omgivelser ved Kongsten Fort, rett utenfor Gamlebyen i Fredrikstad.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer