NYHETER

Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar.

President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt.

- I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019.

Det var om lag 20.000 tilskuere tilstede under finaledagene på årets VM i orientering i Østfold.

Sveriges Karolin Ohlsson spurtet forbi sveitsiske Julia Jakob på golfbanen mot siste post og sørget for at de svenske damene - med trippelvinner Tove Alexandersson i spiss - reiser hjem med alle tre gullmedaljene fra WOC 2019.

WOC 2019 ender helt opp mot anslaget på 10.000 starter i publikumsløpene i løpet av VM-uka i Østfold. I øsende regn lørdag tittet vi innom startgjengen.

- Disk på deg. På post 62, sa kontrolløren da Odin (8 år) løp over målstreken i det siste publikumsløpet på årets VM i orientering. Det i pøsende regnvær.

- At det går an. Utrolig. Rene Holmenkollen. Over all forventning. Og for en entusiasme. Det var superlativene styret i Norges Idrettsforbund kom med da de gjestet VM i orientering på Mørk.

De har alle vært ledere av Østfold orienteringskrets. I dag fulgte de mellomdistansen på VM fra tribunen.

Olav Lundanes (31) fra Norge tok sitt andre gull under WOC 2019 da han fredag kveld løp inn til seier på mellomdistansen. Han henviste Sveriges Gustav Bergman (28) til sølvet på den siste sløyfen.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer