Mellom 4000 og 5000 tilskuere fulgte onsdagens langdistanse i WOC 2019. På VMs hviledag torsdag legges alt til rette for enda flere publikummere fredag og lørdag.

Dagens utvalgte i vår miniserie om noen av alle de 700 frivillige som bidrar til at WOC 2019 blir en suksess, er Göran Andersson fra Dalaportens OL og Arne Pettersen fra Fredrikstad SK.

Da vi tittet innom VM-arenaen på Mørk på hviledagen, var det en rolig og fornøyd stemning - etter en fantastisk onsdag.
Arrangørene anslår at 4-5000 tilskuere var til stede onsdag, og forventer en økning på ytterligere flere tusen på mellomdistansefinalen fredag og stafetten lørdag.

Arne og Göran var torsdag i ferd med å montere et reklameskilt oppe ved en en nyutsatt publikumspost.

Göran er IOFs rådgiver i verdenscupsirkuset og hjelper WOC 2019 med å plassere reklameskiltene. Arne er altmuligmann i forhold til arenaen.

- Arenagjengen har gjort en utrolig jobb! De har jo bygget ‘et Holmenkollen’ opp fra scratch, roser Göran.
- Ja, det har vært mye jobb. Og dagen etter at vi hadde satt opp det 300 meter lange gjerdet mellom publikum og innløp, fikk vi beskjed om å flytte hele gjerdet én meter lenger ut. Trøsten er at hullene vi lagde i bakken den første dagen bidrar til god drenering, smiler Arne galgenhumoristisk.

‘Reklamannen’ fra Sverige sier følgende om sin rolle:
- Min oppgave er å plassere reklamen slik at både TV-produsenten, IOF, VM-arrangørene og sponsorene er fornøyde. Det gjelder å finne en balanse mellom Nokian Tyres, som er IOFs  sponsor og Østfold Energi og Eidsberg Sparebank, som er WOC 2019s store sponsorer.

- Det har også vært viktig å trykke sponsornavnene på boards av papp. Det ser mer proft ut med slik fast reklame, som ikke vaier i vinden eller blir hengende skjevt. Vi vil jo at dette skal være verdens beste o-arrangement på TV. Og arenasjef Asle Gudim er perfeksjonist til fingerspissene, så dette er bra, mener svensken.

- Til slutt er det dommen fra TV-kanalene, norske NRK, svenske SVT og finske YLE som er viktigst. Blir de fornøyd, er det lettere å selge inn nye direktesendinger fra senere VM og kanskje også andre store løp - som i neste omgang kan gi større sponsorinntekter. Derfor er det veldig viktig at dette blir veldig bra, sier Göran Andersson - og legger muntert til:
- Og så er det godt å være her og prate med ‘norske gubbar’.

- Hva blir høydepunktet under WOC 2019?
- Det var i går, i dameklassen, smiler svensken.
- Det blir damestafetten på lørdag, for da slår de norske damene tilbake og vinner, mener nordmannen.
- Det blir også et høydepunkt fredag, når (Sveriges) Gustav Bergmann tar et veivalg ingen andre tar og vinner mellomdistansen, tilføyer svensken.

Vel, de tusen på tusen av tilskuere som ventes til Mørk får se. Alt ligger definitivt til rette for to veldig spennende finaledager!

Dag4 frivillig2

Et folkehav av mennesker fulgte onsdagens VM-finaler på Mørk.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer