Klar svensk seier for damene – spennende til siste meter hos herrene.

- Alle har «gjort» noe småtteri, men alt i alt er vi godt fornøyd med stafetten. Nå har vi også virkelig lagt listen foran VM i samme terrengtype neste år, smilte Tove Alexandersson etter at hun løp det svenske damelaget inn til seier under dagens stafett i dameklassen.

Alexandersson selv reiser fra Norge med 3 strake seire, og lagvenninne Karolin Ohlsson kan skilte med plasseringene 3, 2 og 1 etter dagens seier, men førsteetappeløper Lina Strand avsluttet helgen på toppen av pallen etter to topp 6 innsatser individuelt.

De var i dag drøye to minutter foran den norske trioen Silje Ekroll Jahren, Marianne Andersen og Kamilla Olaussen:
- Det er bra med andreplass for oss i dag. Det må vi være fornøyd med, sa Kamilla Olaussen.

Som etter plasseringene 2, 4, og 2 har all grunn til å se frem mot VM på hjemmebane neste år.

Da vil nok også de finske jentene være med på moroa, selv om det ble over 3 minutter frem til Sverige for dagens 3. lag i mål:
- Det ble litt bom for oss på 2. etappe, men ellers var det mye god løping. I dag er vi fornøyd med 3. plass, men vi jakter selvfølgelig mer når det blir VM i samme terrengtype om et lite år, sa Henna Riikka Haikonen etter løpet.

Hun hadde med seg Sari Anttonen og Lotta Karhola på det finske laget.

Der det i damestafetten var en «sverigehistorie» - som det har vært store deler av denne verdenscuphelgen – var det hos gutta tett og spennende hele veien til mål.

Til slutt avgjorde Magne Dæhli til Norges fordel på de siste postene:
-Vi skjønner ikke hvor han henter det fra, sa Olav Lundanes mellom jubelscenene etter avgjørelsen.

Lundanes selv løp andreetappe og Eskil Kinneberg innledet for det norske vinnerlaget.

Dæhli ble sendt ut sammen med tre andre lag i spissen av feltet, men på slutten var det den norske ankermannen som «fikk» de siste postene i skrålien best, og kunne avgjøre til sin og Norges fordel.
-Han har noen egenskaper på sisteetappe som bare imponerer, fortsetter Lundanes.

Disse egenskapene var nok til å være et par små sekunder foran gårsdagens vinner – William Lind – i mål:
-Det er utrolig surt. Når jeg blir sendt ut i tet skal jeg vinne, kommenterte Lind.

Han hadde med seg Albin Ridefelt og Gustav Bergman på dagens nest beste lag.

Det var svensk også på 3. plass:
- Jeg er skuffet over at jeg ikke klarer å slå bedre fra meg på slutten, sa Emil Svensk som avsluttet til 3. plass for den svenske andreoppstillingen.

Han løp på lag sammen med Martin Regborn og Jonas Leandersson.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer