Løpere fra 27 nasjoner gjorde i alt 3690 påmeldinger til publikumsløpene under WOC 2019 innenfor den rabatterte tidsfristen 15. april.

 

- Med det har vi passert 25 prosent av budsjettet for denne delen av VM, sier en fornøyd Finn Henry Lillestrand, ansvarlig for publikumsløpene under WOC 2019 i august.

Flest påmeldte er det nå til fredagen, den dagen VM mellomdistanse arrangeres. 

Der er det nå påmeldt tett oppunder 800 publikumsløpere, inkludert Norgescup-løpet for juniorer. Også den avsluttende lørdagen, med stafetter på ettermiddagen, har allerede godt over 700 deltagere.

De øvrige fire konkurransene ligger så langt på snaue 450-600 påmeldte pr. dag.

– På siste early bird-dag fikk vi inn i alt drøye 720 påmeldinger, hvorav noe over 250 ble gjort av norske løpere, oppsummerer Lillestrand.

Fornøyd VM-sjef

– Dette er over min forventning, sier VM-sjef Per Bergerud, og fortsetter: 

– Og med så stor overvekt av utlendinger som meldte seg på den siste dagen for early bird, bør det være et bra potensiale for å få mange flere nordmenn til både selv å løpe og å følge VM-konkurransene.

Den neste og ordinære påmeldingsfristen for publikumsløpene går ut først 29. juli.

Men arrangørene ser helst at o-folket melder seg på straks de har tatt tatt den rette avgjørelsen: Nemlig å delta på folkefesten WOC 2019.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer