Gjennom prosjektet Ung frivillig har WOC 2019 snart 100 engasjerte ungdommer i alderen 16-25 år med seg på å arrangere et fantastisk verdensmesterskap 12. til 17. august.

Sist helg var 56 av så langt 87 registrerte unge frivillige med på oppstartsamling i Sarpsborg. Med midler som var igjen etter Ungdoms-OL på Lillehammer blir denne skaren med friskt blod i o-idretten skolert foran WOC 2019.

Lærerikt, sosialt og bra

Én av de 56 på samlingen var Christopher Ladim (17) fra OK Moss.

20190324 DSC 0054

FOTO: Christopher Ladim storkoste seg gjennom en lærerik helg og gleder seg til WOC 2019.

- Jeg tenkte at det ville være gøy å få vite hvordan et stort idrettsarrangement fungerer, og ville være med å arrangere det første verdensmesterskapet i Østfold. Og så regnet jeg med at det ble sosialt og at jeg ville ble kjent med mange andre unge, sa Christopher om hvorfor han meldte seg som Ung frivillig.

- En lærerik og bra helg, oppsummerte han da vi tittet innom samlingen på avslutningsdagen.

Sjeldent stort engasjement

Og leder for alle frivillige under VM, Svend Sondre Frøshaug, roser ungdommene etter helgesamlingen:

- Jeg synes at det ble en veldig bra helg. Det var utrolig morsomt at vi ble så mange. Og ungdommene var veldig engasjerte og lærevillige. Kursholderne fra Norges Idrettsforbund sa at de sjelden møter en gruppe som er så villige til dele av sine tanker og engasjere seg, forteller Frøshaug i bakkant av helge og fortsetter:

20190324 DSC 0005

FOTO: Leder for frivillige under WOC 2019, Svend Sondre Frøshaug, forklare de unge hva VM venter av dem.  

- Det var utrolig lett å få til gode diskusjoner. Og vi fikk inn mange innspill til VM-organisasjonen. Nå skal jeg gå gjennom alle de 100 (!) flip over-arkene fra helgen, sammenfatte dette, og sende det til WOC-ledelsen.

Hektisk helg

Etter velkomst og sosial kveld fredag, ventet en 12 timers intens kursdag for de unge og lovende lørdag. Søndag  var flere av lederne for WOC 2019 innom, og det var også to av Fredrikstads landslagsløpere, Gaute Hallan Steiwer og Kamilla Olaussen, som fortalte om hvordan de så fram mot og forberedte seg til VM på hjemmebane.

20190324 DSC 0058

FOTO: Landslagsløperne Kamilla Olaussen og Gaute Hallan Steiwer gjestet Ung frivillig-samlingen og delte om sine tanker rundt VM på hjemmebane. 

Søndagen ble også brukt til at ungdommene fikk luftet sine forventninger til VM-uken. Og Frøshaug forklarte enkelt om VM-organisasjonens forventninger: Still opp som avtalt, vær positive og gjør så godt dere kan, så skal vi sammen lage tidenes beste o-VM.

Ikke for sent å bli Ung frivillig

- Det er fortsatt mulig å melde seg som Ung frivillig. Da går man inn via frivillig-portalen og melder sin interesse for arbeidsoppgaver. Og så kan man henge seg på gjengen vår når vi samles to dager før VM starter, sier Svend Sondre Frøshaug.

Ungdommene møtes igjen 10. august. De skal bo sammen i VM-byen Sarpsborg under helgesamlingen og den påfølgende mesterskapsuken. Og så skal de samles igjen for tredje gang i bakkant av mesterskapet for en felles evaluering av prosjektet Ung Frivillig og det forhåpentlig perfekte verdensmesterskapet.

WOC Unge frivillige gruppebilde

FOTO: En herlig gjeng med unge var samlet i Sarpsborg for å forberede seg til å bidra til et tvers gjennom vellykket WOC 2019. 

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer