Tren deg til VM i orientering med våre VM-ambassadører Mari Fasting (33) og Petter Thoresen (52) de kommende to månedene, enten du er deltaker i VM eller i publikumsløpene.

 

tn orienteringsvm 021

De neste to månedene vil våre ambassadører utfordre det orienteringsinteresserte VM-publikummet med flere orienteringstekniske utfordringer. Hver tirsdag vil vi legge ut en veivalgsnøtt på våre nettsider hvor vi vil utfordre leserne til å diskutere strekket i våre sosiale medier. Hver fredag kommer «fasiten» fra VM-ambassadørene.

Mari Fasting (33) er en av våre VM-ambassadører, og har vært en av Østfolds beste kvinnelige orienteringsløpere. Mari kommer opprinnelig fra Moss, og et av hennes favoritt-områder for o-teknisk trening er Våler varde utenfor byen, ikke mange kilometer fra sperret VM-terreng (Se toppbildet). Mari gleder seg til verdenseliten kommer til Østfold i august 2019, og ikke minst til alle deltakerne i publikumsløpene.

tn orienteringsvm 022

- Generelt så er Våler varde er et terreng der det er veldig fint, åpent og god sikt oppe på ryggene og toppene, samt fast underlag og raskt å løpe. Drag og passasjer mellom kollepartier er også fine å følge og har fast bunn. Større myrer og flatere områder har mer undervegetasjon og er ofte tyngre å løpe i. I Østfold generelt handler det mye om hvordan en gjennomfører strekkene. Klarer en å lese terrenget bra og se hvor det er raskt å løpe, så går det ofte også veldig fort, mener Fasting. 

En av de største

Petter Thoresen fra Halden Skiklubb er en av tidenes mestvinnende o-løpere med blant annet fem VM-gull, tre VM-sølv og én VM-bronse i tillegg til en rekke verdenscupseirer, NM-titler og flere seire i prestisjefylte 10MILA og Jukola. Thoresen har analysert NM på Missingmyr ved Råde fra 1996.

illustrasjonpetter

- Først og fremst håper jeg at du gleder deg til VM i Østfold og Norge. Det tror jeg kan bli en stor opplevelse for deg, og vi skal gjøre alt vi kan for at du vil trives, ikke bare sportslig, men på alle måter. Nå tenkte jeg å gi deg noen generelle tips og råd om hvordan du kan løpe raskt og sikkert gjennom Østfold-skogene under VM. I 1996 gikk det et norgesmesterskap ved Missingmyr i Østfold. Løypa har mange interessante strekk og terrenget er regnet som relevant, sier Thoresen.

tn orienteringsvm 023

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer