WOC 2019 har unge frivillige som satsingsområde. Ved åpningen mandag kveld steppet ekstra unge frivillige inn.

Martin Bryggen (12) fra Halden Skiklubb og snaue 50 andre unge fra de ni arrangørklubbene i Østfold bar nasjonsskiltene ved innmarsjen.


Martin gikk aller først, foran Argentinas flaggbærer.

- En morsom og litt annerledes oppgave, smilte Bryggen før sjauen.

- Hvorfor meldte du deg til dette?

- Fordi vi har VM-et her i Østfold. Og da er det ganske morsomt for meg som o-løper å være med.

Det var moren hans som så oppgaven annonsert på Facebook. Og flere oppgaver har ikke Martin. Derimot har han tenkt til å løpe to-tre publikumsløp.

Dag1 frivillig 1


I alt rundt 700 forskjellige frivillige bidrar i løpet av WOC 2019. Til sammen legges det ned minst 30.000 timers frivillig og ubetalt arbeid for VM-arrangementet, fra søknad ble sendt til alt er gjort opp.

Uten de frivillige hadde det ikke blitt noe VM, sa Kulturdepartementets Frida Blomgren i sin tale ved åpningen.

Dag1 frivillig 3

BILDE: Alle de ekstra unge frivillige før innmarsjen.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer