- Å legge løyper er som å komponere en harmoni som skal gi gode opplevelser, sier løypeleggerparet Unni Strand Karlsen og Tom Arild Karlsen. Nå gleder de seg til VM på hjemmebane 12. – 17. august.

De var ikke i tvil. Denne utfordringen ville de ta. Og med blant annet erfaring som løypeleggere i det ultralange Blodslitet 13 ganger, var de godt kvalifisert for å lage løypene til VM langdistanse i Østfold. En distanse som foregår onsdag 14. august.

- Hva karakteriserer en god løype?

- Det bør være flest mulig veivalg. Postene skal være rettferdige, uten slumpmomenter. Og det skal være deler med teknisk orientering, sier Tom Arild Karlsen.

Det krever detaljkunnskap om terrenget. Derfor har da også ekteparet allerede vært ute i løpsområdet mer enn 30 ganger i løpet av halvannet år. Innen VM-langdistanse starter 14. august har det blitt mer enn 50 turer, i følge Unni og Tom. Løperne vil møte alle terrengtyper. Typisk Østfold-terreng med varierte grunnforhold og skog. Alt sammen i områder det ikke har vært arrangert o-løp før. Jomfruelig terreng, med andre ord.

Kanskje mer enn 50 nasjoner

Det er ventet løpere fra minst 50 nasjoner. Ca. 100 damer og 120 herrer. Dameløypen er ca. 11 kilometer. Vinnertid 70-80 minutter. Herrene skal løpe ca. 16 kilometer, med vinnertid 70-80 minutter.

Løperne starter med 3 minutters mellomrom. Seedingen basert på tidligere resultater gjør at de antatt beste løperne starter sist.

Dermed ligger alt an til en spennende konkurranse i Mørk-traktene. Og etterpå kan o-folket teste sine egne ferdigheter i publikumsløpet...

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer