Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Linda Solberg (Antonsen) er nummer 11 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører.

FAKTA: 

Navn:Linda Solberg (Antonsen)

Alder:38 år

Sivil status:Gift, 2 barn

Bosted:Fredrikstad

Klubber (du har løpt/løper for):Fredrikstad SK, Bækkelagets SK

VM-medaljer:Bronse VM stafett 2001

VM-deltakelser:2001, 2003

Andre meritter:Hovedløpsvinner D15, NM-medaljer i alle disipliner (sprint, mellom, lang, ultralang, natt og stafett), 7.plass Nordisk mesterskap, 11. plass VM sprint

Linda5Dag1996

Hva gjør du i dag? 

Jobber som prosjektsjef i COWI AS.

Hva er ditt beste VM-minne?
Å få stå på pallen som førsteårs senior i 2001 sammen med de etablerte landslagsstjernene Hanne Staff, Birgitte Husebye og Elisabeth Ingvaldsen. Jeg visste at det ville bli en "ledig plass" på VM-laget etter at Hanne Sandstad hadde lagt opp året før. Jeg jobbet målrettet gjennom vinteren for å komme på det stafettlaget. Det var ekstremt tilfredsstillende å klare å levere med det presset jeg følte jeg hadde.

Og ditt verste VM-minne?

VM mellomdistanse i Sveits 2003. Etter å ha startet bra møtte jeg en vegg av en sveitsisk motbakke og det sa bare helt stopp! Føles som jeg har vært stiv i låra siden...

Hva er det med VM?

VM er dagen med stor D. Det er dagen du skal få ut ditt beste og få igjen for alle gode forberedelser og utallige treningstimer. Det er dagen hvor alle møter fullt skjerpet og yter maks. Lykkes du, vet du at du er best.

Festligste VM-bankett-øyeblikk?

Vi ungjentene på laget i 2001 syns det hadde vært litt for trauste bankett-antrekk de siste årene, så vi gikk inn for å innføre en ny standard. Må jo si at det da var et høydepunkt å få bilde i VG med jentelaget i leopardtopp og gullbriller. 

Hvordan har ditt forhold til o-sporten utviklet seg gjennom livet ditt?

Jeg ble jo født inn i o-sporten, og leverte gode resultater allerede som ungdoms- og juniorløper. Men jeg er rimelig sikker på at jeg ikke hadde hatt den sammen gleden hvis vi ikke hadde vært en så stor og fin barne- og ungdomsgjeng i klubben, som reiste rundt på treninger, løp og samlinger sammen. Nå er jeg leder av barneidrettsgruppa i Fredrikstad SK og syns det er veldig fint å kunne skape et like godt miljø for mine barn med venner, som det jeg selv vokste opp med i klubben.

Hvilke egenskaper fra toppsatsingen har du tatt med deg videre og hvordan har det hjulpet deg?
Fokus og hvor mye det mentale betyr for prestasjonen. Hvis du klarer å ha en positiv indre dialog er det utrolig hvordan det kan påvirke prestasjonen, ikke bare i o-løypa!

Hvor hardt satset du på å bli best mulig - og hvorfor ble du ikke enda bedre...?

Jeg føler jo at jeg gikk all-in og at det var det absolutt viktigste i livet da. Jeg var nok ikke bevisst nok på hvilke prioriteringer som var viktigst for meg, slik at totalbelastningen på et punkt ble for stor. Etter det var det vanskelig å finne tilbake til den samme besluttsomheten og idrettsgleden. 

Holder du deg i form, og savner du toppformen?

Jeg savner absolutt toppformen! Det er vanskelig å ha god kontinuitet på treninga med mye som skjer med jobb og barn, men det blir litt skippertakstrening inne i mellom for å prøve å kjøre opp formen til konkurranser. Jeg har jo vært nødt til å hoppe inn på 1.laget til FSK i 10-mila noen ganger, men håper jeg slipper det i år!

Har du etter karrièren funnet noe som gir deg like mye som o-satsingen ga?
Å konkurrere er jo veldig gøy og er man konkurransemenneske finner man alltid noe å konkurrere i! Men toppidrett er jo på mange måter veldig egoistisk. Jeg må jo si at det gir en annen glede å møte en stor gjeng ivrige barn på trening eller introdusere nye familier til orienteringsidretten, og oppleve at de oppdager hvor mye glede idretten og miljøet kan gi. 

Hva sier du til at Østfold skal være vertskap for VM i 2019?

Det er veldig gøy! Jeg husker vi snakket mye når jeg var ung senior, vi ønsket oss veldig VM i Østfold. Hadde jeg holdt ut like lenge med satsingen som Hausken og Marianne A så hadde jeg jo hatt mulighet for å få med meg et VM på hjemmebane jeg også… 

Vil du bidra til arrangementet og/eller være til stede på VM?

Jeg har satt av en ferieuke og registrert meg på frivilligportalen, så jeg regner vel med at det snart dukker opp en jobb til meg. 

Hvordan blir man verdensmester i Østfold i 2019?

Det er vel summen av å være best forberedt, holde fokus hele veien og få ut sitt beste når det gjelder. 

Hva bør folk få med seg når de er i Østfold?

Jeg må få skryte litt av Fredrikstad som har fått et utrolig flott bysentrum de siste årene. En middag på brygga i Fredrikstad anbefales. Etterpå kan man jo ta gratis ferje til Gamlebyen og få med seg litt historisk sightseeing.

Hva er best ved Østfold?

Alle de fine o-kartene og sommeren.

Sluttrapport Sluttrapport 04.05.2020 - Sluttrapporten fra VM i orientering 2019 er klar. Les mer
IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer